Ce trebuie sa retii atunci cand inchiriezi o masina.

Ce trebuie sa retii atunci cand inchiriezi o masina.


Cu totii cunoastem persoane care au apelat la firme de inchirere masini, unii au trait o experienta placuta dar exista si oameni care nu au avut o experienta foarte placuta cu o astfel de firma de rent a car. Mai jos vom enumera cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii si de care sa tii cont atunci cand vrei sa inchiriezi o masina.

1.)  Ai gasit ceva ieftin si tu crezi ca e cea mai buna varianta?! Nu te grabi sa iei vreo decizie, sa dai vreun avans pana nu te interesezi putin de istoricul firmei! Daca nu ai pe cine sa intrebi, intra pe site-ul firmei respective si uita-te la servicii si review-uri. Daca nu are site, eu zic sa cauti una serioasa :). Cauta pe Google cateva informatii, review-uri si abia dupa poti merge la sediu sa faci o rezervare.

2.) Evita pe cat posibil rezervarile online care iti cer bani pana sa ai contractul semnat. Exista multe firme ''fantoma'' care iti cer un avans online si in momentul in care vrei sa mergi sa ridici masina, au disparut subit. Recomand rezervarea online fara avans cu ridicare doar de la firma. Verifica daca au un numar de telefon valabil si o adresa valida.

3.) Ai grija in momentul in care semnezi contractul de inchiriere sa nu te trezesti cu vreo clauza surpriza sau sa fii pus in ipostaza de a-ti pierde garantia. Un contract este valabil abia atunci cand ambele parti isi dau acordul si semneaza.

4.) Pana in momentul in care semnezi contractul, poti renunta in orice clipa la inchiriere si te poti orienta spre altceva. Daca din motive de securitate, nu esti multumit, mai bine previi decat sa combati.

5.) Cereti agentului de inchirere toate detaliile in cazul unui incident neplacut in trafic, ar trebui sa reactionati corespunzator, altfel, se pot produce repercusiuni asupra dumneavoastra pe o perioada lunga de timp.